1367504916-dzien_kobiet_2.png

jJedz zdrowo i nie tyj

Dobra
dieta znaczy spożywanie warzyw,
owoców, roślin strączkowych – a wszystko to w odpowiednich ilościach. 40 procent diety
powinny stanowić warzywa. W
efektywnej diecie powinny
być pomidory, papryka, bakłażan, cukinia, brokuły, botwinka,
cebula, czosnek, cykoria, dynia, fasolka szparagowa, kalafior, kapusta, ogórki
i szeroka gama warzyw. Nie może w niej
brakować szparagów a także szpinaku. Najlepiej
ugotowanych w wodzie lub na parze, nie smażonych,
bez dużej ilości dodatków. Ryby, drób, jaja kurze i
przepiórcze, mięso wołowe trzeba spożywać raz lub dwa razy na siedem dni. Cukier należy konsumować sporadycznie, czyli bardzonieczęsto,
bo nie jest to składnik potrzebny w planie
żywienia.Jadanie co trzy godziny
sprawia, że nie jesteśmy głodni i organizm nie
gromadzi kalorii na zapas, nie domaga się wielkich ilości
pożywienia. Codzienne spożywanie prowadzi do dobrego
szczuplenia. Porcje jedzenia powinny być małe –
jedząc niewiele możemy czuć się syci,
naukowcy tego dowiedli. 4-6 łyżek tłuszczu dziennie
z pewnością jest wystarczające. Oleje
roślinne i oliwa są bardzo
zdrowe. Orzechy włoskie
{zawierają|mają w sobie|posiadadobry dla diety tłuszcz, więc
trzeba je koniecznie włączyć do
zbilansowanej diety. Należy
zjadać rzeczy jak najmniej
przetworzone, bo tylko takie są bardzo zdrowe, mają w
sobie to, co najlepsze. Warto zrezygnować z pokarmów zamkniętych
w puszkach i słoikach, bo są one praktycznie bezwartościowe. Produkty muszą być najlepszej
klasy, bo tylko wysoka standardjest gwarancją dobrego
posiłku.

tekst dostepny na stronie : cialis tanio

kamagra zel